A csípőprotézis revízió

A beültetett csípőprotézisek egyik hosszú távú szövődménye a komponensek elhasználódása, az implantátum lazulása. A protézis, vagy egyes részeinek cseréje szükséges ilyenkor, mely alapos tervezést, speciálisműtéti technikát és célirányos műtéti gyakorlatot igényel. Betegellátásom során ilyen típusú műtéteket is napi-heti gyakorisággal végzek, mely most már elérhető a magánellátó rendszerben is.

Revízió Miértje

A csípőprotézis revízió műtét általában akkor szükséges, ha a csípőízület protézise nem működik megfelelően, olyan szövődmény lép fel rövid, vagy hosszútávon, ami műtéttel kezelhető.
Ez a műtét egy komoly beavatkozás, amelynek célja a csípőízületben lévő protézis helyreállítása, hogy a beteg fájdalommentesen élvezhesse a mozgás szabadságát.
A csípőprotézis revízió műtét lehetővé teszi a beültetett protézis teljes cseréjét, a kopott részek pótlását és a szükséges csontszöveti helyreállításokat.

Biztonságos Revízió

A csípőprotézis revízió műtét során specialista szakorvosként igyekszem megtartani a beteg eredeti csípőízületi anatómiáját, a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb módszereket alkalmazva.
A műtét során a protézis teljes egésze, illetve különböző részei is eltávolíthatók, a csontos és lágyrész szöveti anatómia is helyreállításra kerül és ezáltal egy új csípőízület kerül kialakításra.
Az eredményes csípőprotézis revízió műtét elvégeztével jelentősen csökken a fájdalom, nő a beteg mobilitása és vissza térhet korábbi aktivitásaihoz, valamint a normális életbe.

A Revízió Előnyei

A csípőprotézis revízió műtét célja a teljes gyógyulás, a további szövődmények elkerülése, valamint, hogy a betegek visszatérjenek a megszokott életükhöz.
A csípőprotézis revízió műtét előnyei közé tartozik a fájdalomcsillapítás, a terhelhetőség és a mobilitás visszaállítása, a fennálló steril gyulladás csökkentése, és hosszú távon a fájdalommentes csípőízület által biztosított szabadság és kényelem.

Következtetés

A csípőprotézis revízió műtét kimondottan hatékony módja annak, hogy a betegek visszatérjenek a megszokott életükhöz.
A műtét során a csapatunk a lehető legnagyobb biztonsággal dolgozik azon, hogy helyreállítsuk a már beültetett csípőízületet, hogy a betegek fájdalommentesen élvezhessék a mozgás szabadságát.
A beültetett csípőprotézisek hosszú távú szövődményeinek kezelése számos speciális műtéti technikát és eljárást igényel.


A műtéti sikerben jelentős szerepet játszik a megfelelő műtéttechnikai képzettség, a jól tervezett protokollok ismerete és követése, a kockázatok megelőzése és csökkentése, a műtét megfelelő megválasztása és ellenőrzése.

Napi-heti gyakorisággal végzem ezeket a műtéteket, most már a magánellátásban is, kövessen a Facebook oldalamon, a friss információkért és tanácsokért, valamint érdeklődjön asszisztenciámnál, az alábbi elérhetőségeken: