Csípőprotézis beültetés

Két típusú csípőprotézis műtétet végzek. Ezek a csípőprotézis elsődleges beültetése, illetve a korábban beültetett protézis vagy komponenseinek cseréje (csípőprotézis revízió), valamint a csípőprotézissel kapcsolatos szövődmények ellátása.

Csípőprotézis beültetés általában hosszan tartó csípőízületi fájdalom esetén jöhet szóba, amikor a konzervatív kezelések már nem képesek enyhíteni, valamint a mindennapos életvitel-szerű tevékenységeket is akadályozza. Ennek pontos megnevezése, az előrehaladott csípőízületi porckopás.

Csípőprotézis revízióra akkor van szükség, ha a már meglévő protézis kilazul, az implantátum megkopik. Ajánlott 1-2 évente röntgen vizsgálattal ellenőrizni a beültetett protéziseket. Az általunk használt modern implantátumok több elemből állnak, így kerülnek beültetésre, általában elegendő csak egy-egy alkatrész cseréje, így a teljes implantátum csere megelőzhető.

Csípőprotézis beültetés izomátvágás nélkül

Betegeim számára a csípőprotézis beültetést mindhárom (hátsó, oldalsó, elülső) feltárásból végzem. Bevált és kíméletes módszer az izomátvágás nélküli (minimal invazív) csípőprotézis beültetés.

A műtétre való alkalmasság

Szakorvosi vizsgálat során döntjük el a csípőprotézis műtét szükségességétAlapos vizsgálatot alkalmával átnézzük a képalkotó vizsgálatok (röntgen, CT, MRI) eredményeit. Mindent részletesen átbeszélünk, és megvitatjuk a lehetőségeket. Ha a kopás nagyon előrehaladottá vált, műtéti csípőprotézis beültetést fogok javasolni. A diagnózis alapján kiválasztjuk a leginkább ajánlott műtéti technikát és protézis típust.

A csípőműtét előtt figyelmet kell fektetni testsúly jelentőségére, mert a műtétet követően a protézis túlélését is jelentősen befolyásolja. Ha úgy látjuk megfelelőnek, javasoljuk a gyógytorna megkezdését.

Teljeskörű tájékoztatást nyújtok a műtéttel kapcsolatban, kifejezetten nagy hangsúlyt fektetek a felmerülő kérdések megválaszolására, a félelmek eloszlatására. A műtétről nem én döntök, azt minden esetben a paciens hozza meg azon információk alapján, melyeket tőlem, a konzultáción kapott.

Ha fájdalma krónikussá vált, keressen fel az alábbi elérhetőségeimen, segítek gyógyulásában, megoldást találunk problémájára.

Ha hasznosnak találja az olvasott információt, kérem, ossza meg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

IDŐPONTFOGLALÁS
info@quattromedici.hu
+36 70 430 6380

INFO: Ortopédiai praxisomat jellemzően
a dél-dunántúli régióban
végzem.

ANIRON MAGÁNKLINIKA
ORTOPÉDIAI JÁRÓBETEG ELLÁTÁS
7634 Pécs, Új fasor utca 31/A.

DAVINCI MAGÁNKLINIKA
ORTOPÉDIAI FEKVŐBETEG ELLÁTÁS
7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

WÁBERER MEDICAL CENTER
ORTOPÉDIAI FEKVŐBETEG ELLÁTÁS
1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Ortopédiai praxisomat jellemzően a dél-dunántúli régióban végzem.

Aniron Magánklinika

ORTOPÉDIAI JÁRÓBETEG ELLÁTÁS
7634 Pécs, Új fasor utca 31/A.

DAVINCI MAGÁNKLINIKA

ORTOPÉDIAI FEKVŐBETEG ELLÁTÁS
7635, Pécs, Málics Ottó utca 1.

Wáberer Medical Center

ORTOPÉDIAI FEKVŐBETEG ELLÁTÁS
1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Telefon

+36 70 430 6380,

E-mail

info@quattromedici.hu