ortopédiai szűrővizsgálat

Az ortopédiai szűrővizsgálat jelentősége

A gyermekortopédiában kifejezetten nagy hangsúlya van a rendszeres szűrővizsgálatoknak, melyeket már csecsemőkorban fontos elvégezni.

A születés után, 2-6 hetes korban javasolt a kisbabák csípőízületének vizsgálata, Ezt ultrahanggal és fizikális módszerrel módszerrel végezzük. E szűrővizsgálat célja, hogy kiszűrésre kerüljön a születéskori csípőficam és annak kezelését mihamarabb meg tudjuk kezdeni.

3-4 hónapos korban ajánlott megismételni a csípővizsgálatot, még mielőtt az ízület teljesen becsontosodna.

1, 3 és 6 éves korban feltétlenül szükséges a gyermekortopédiai szűrővizsgálatot elvégezni, hogy minél megfelelőbb legyen a mozgásfejlődés, testtartás és a járás.

A szűrővizsgálatokat szülőként nagyon komolyan kell venni, a komolyabb mozgásszervi problémák és panaszok elkerülésében. Megelőzhető a gerincferdülés, mely a gyermeket akadályozná a sportban, munkavégzésben, valamint megelőzhető a krónikus hát- és derékfájás, ne adj’ isten, a porckorongsérv.

Ortopéd szakorvosként fontosnak tartom a panaszt okozó mozgásszervi eltérések kivizsgálását és azok kezelését is. Keressen fel bátran, hozza el gyermekét! E-mail: info@quattromedici.hu Telefon: +36 70 430 6380